ORTA DÜNYA KyO
Üye iseniz "GİRİŞ YAP" a tıklayınız. Değilseniz "KAYIT OL" a tıklayınız. Bir isim ve Soyisim şeklinde lütfen.Orta Dünya ya uygun olsun.
ORTA DÜNYA KyO
Üye iseniz "GİRİŞ YAP" a tıklayınız. Değilseniz "KAYIT OL" a tıklayınız. Bir isim ve Soyisim şeklinde lütfen.Orta Dünya ya uygun olsun.
ORTA DÜNYA KyO
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ORTA DÜNYA VE FANTASTİK KyO( RP) HAYRANLARI! HEPİNİZİ ARAMIZA KATILMAYA DAVET EDİYORUZ!

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!!

YazarMesaj
Lthien Elensar
Lothlorien Hanımı
Lothlorien Hanımı
Lthien Elensar

Kadın
İş/Meslek : Lothlorien Hanımı
Lakap : Sabah Yıldızı

Karakter Kağıdı
Irk: Elf
Altın: 50.777
Seviye:
UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! Left_bar_bleue20/21UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! Empty_bar_bleue  (20/21)

UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! Empty
MesajKonu: UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!!   UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! Icon_minitimeC.tesi Ara. 29, 2007 3:26 pm

Katkıda Bulunduğumuz Çalışmalar

(UNICEF Türkiye Milli Komitesinin Ocak 2007 tarihli ilk Bülteninden alıntıdır.)

Genel Müdür Alanor Olalı'nın Notları:

Komitemiz Türkiye’de UNICEF’in yıllar içinde başarı ile yürüttüğü birçok projeye destek vermiş, yurt içinde ve dışında âcil yardım çalışmalarına yardım elini uzatmıştır. Değişik kademelerde 24 yılını tamamlamakta olan bir UNICEF’çi ola-rak aşağıda sizlere bu uzun dönem içinde katkıda bulunduğumuz çalışmaları satır başları halinde vermek isterim:

1980’lerin başlarında Çocuk Yaşatma Seferberliği
1985 Ulusal Aşı Kampanyası
1980’lerin sonlarında başlatılan Çocuk Dostu Hastaneler projesi
1990 Dünya Çocuk Zirvesi hazırlık çalışmaları ve katılım
1990’larda Çocuk Hakları’nın yurt çapında tanıtılması çalışmaları
1997 – 1998 yıllarında Bosna-Hersek ve Kosova’daki çocuklara yardım çalışmaları
Ülkede meydana gelen deprem felâketlerinde yardım çalışmaları.
2000’li yılların başlarında ilköğretimin sekiz yıla çıkarılmasıyla yaygın ilköğretime destek çalışmaları
2003’ten bu yana ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasına destek
Çocuk felcinin ülkemizde eradikasyonu çalışmaları
Başta kızamık olmak üzere aşıyla önlenebilir hastalıklara karşı bağışıklamaprogramlarına destek
Sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuklarla ilgili projelere destek
"Okul Ekliyoruz" kampanyası çerçevesinde prefabrike dersliklerin yapılmasına destek
Acil Yardım Çalışmaları: Aralık 2004’te Güney Asya’da meydana gelen Tsunami’den ve Ekim 2005 tarihindeki Pakistan depreminden zarar görenlere yardım için fon toplama çalışmaları, Lübnan Krizinde, her felâkette olduğu gibi en çok acıyı çeken çocuklar için tanıtım ve yardım toplama çalışmaları.

http://galacticakyo.foruml.biz/forum.htm
Lthien Elensar
Lothlorien Hanımı
Lothlorien Hanımı
Lthien Elensar

Kadın
İş/Meslek : Lothlorien Hanımı
Lakap : Sabah Yıldızı

Karakter Kağıdı
Irk: Elf
Altın: 50.777
Seviye:
UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! Left_bar_bleue20/21UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! Empty_bar_bleue  (20/21)

UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! Empty
MesajKonu: Geri: UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!!   UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! Icon_minitimePerş. Ara. 18, 2008 5:20 pm

KIZAMIK ÖLÜMLERİ KÜRESEL ÖLÇEKTE % 74 AZALDI

Doğu Akdeniz bölgesi kızamıkla ilgili hedefe üç yıl önceden ulaştı

ATLANTA/CENEVRE/NEW YORK/WASHIGTON — Tüm dünyadaki kızamık ölümleri 2000 ile 2007 yılları arasında tahminen 750 binden 197 bine inerek yüzde 74 azalma göstermiştir. Ayrıca, Afganistan, Pakistan, Somali ve Sudan gibi ülkelerin de yer aldıkları Doğu Akdeniz bölgesinde* gene aynı dönemde kızamık ölümleri tahminen 96 binden 10 bine düşerek %90 oranında kayda değer bir azalma göstermiştir. Böylece bu bölge kızamık ölümlerinin 2010 yılına kadar yüzde 90 azaltılmasını öngören Birleşmiş Milletler hedefine 3 yıl önceden ulaşmıştır.

Yukarıda değinilen ilerlemeler, bugün Kızamık Girişimi’nin kurucu ortakları tarafından açıklanmıştır: Amerikan Kızılhaç Teşkilatı, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Birleşmiş Milletler Vakfı (UN Foundation), UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ). Eldeki veriler, DSÖ’nün Haftalık Epidemiyoloji Araştırması adlı yayınının 5 Aralık sayısında ve CDC’nin Hastalık ve Ölümler Haftalık Raporu’nda açıklanacaktır.

DÜNYA AIDS GÜNÜ DOLAYISIYLA BM TARAFINDAN YAYINLANAN YENİ BİR RAPORA GÖRE ERKEN HIV TESTİ VE TEDAVİSİ YENİ DOĞANLARIN YAŞAMINI KURTARABİLİYOR

UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! He10

NEW YORK, 1 Aralık 2008 — Dört Birleşmiş Milletler kuruluşu tarafından bugün açıklanan rapora göre erken teşhis ve tedavi yeni doğmuş HIV virüslü bebeklerin yaşama şanslarının artırılmasına önemli bir katkıda bulunabiliyor.

Çocuklar ve AIDS: Değerlendirme başlığını taşıyan rapor, UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı (UNAIDS) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından ortaklaşa hazırlanmış, Dünya AIDS günü dolayısıyla kamuoyuna açıklanmıştır.

UNICEF Genel Direktörü Ann M. Veneman konuya ilişkin şunları belirtmiştir: ”Gerekli tedavinin uygulanmaması durumunda, HIV taşıyan bebeklerin yarısı iki yaşına gelmeden bu virüsle ilgili nedenler yüzünden ölecektir. Doğumu izleyen ilk 12 ay içinde teşhis konulması ve tedaviye başlanması durumunda ise HIV’la doğan bebeklerin yaşama şansı diğerlerine göre yüzde 75 daha fazla olabilmektedir.”

TBMM ÇOCUK HAKLARI İZLEME KOMİTESİ OLUŞTURUYOR
UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!! Cp82a

Dünya 20 Kasım’da Uluslararası Çocuk Günü’nü kutlarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Meclis bünyesinde bir Çocuk Hakları İzleme Komitesi oluşturulacağını açıkladı.

Parlamenterlerle çocukların kendilerinin oluşturdukları 81 ilden çocuk hakları komitesi temsilcilerinin bir araya geldikleri toplantıda bir konuşma yapan Meclis Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’de ilk Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan gününün ülkede ”Çocuk Bayramı” olarak kutlandığını anımsattı. Toptan, bu durumda Meclisin daha ileri bir adım atarak Çocuk Haklarına dair Sözleşme’ye yönelik izleme sisteminin kurumsallaştırılmasının yerinde olacağını belirtti.

Toptan, komitenin çocuk dostu bir tarzda çalışacağına açıklık getirdikten sonra, komitenin ”kamuoyundan ve çocukların kendilerinden gelen bilgilerden hareketle sorumluluk üstleneceğini ve kendisine ulaşan konularda araştırmalar yapacağını” söyledi.

Bunlar ve daha fazlası için tıklayın
http://galacticakyo.foruml.biz/forum.htm

UNICEFDEN TÜRKİYE VE DÜNYA HABERLERİ!!!!
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-